twitter
RSS not configured
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
2 May

 

Elizabeta Carević – Osnivač, direktor i učitelj OŠ i PU ’’ Svitac ’’.

00043

Elizabeta je učitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom u prosveti.

Budući da je brzo sticala naklonost mališana, te je i sama oduvek volela  da radi sa decom , javlja joj se ideja za osnivanje svoje privatne škole, gde bi deci mogla da priušti punu profesionalnu pažnju i obrazovanje. Ideja prelazi u delo i 2000. godine je osnovala “Svitac”, prvi privatni produženi boravak u Srbiji.

Svojim trudom i zalaganjem, 2008. godine “Svitac” je njenom zaslugom ostvario verifikaciju Predškolske ustanove  a potom , 2012. godine i privatne Osnovne škole “Svitac”, čime je Elizabeta ostvarila svoj san.

Elizabeta je 2006. godine na dvanaestom “Festivalu lutkarstva osnovnih škola” sa decom iz boravka osvojila prvu nagradu za predstavu ’’ Rak Krojač’’. 2007. godine na trinaestom “FLOUŠ”  osvojila je specijalnu nagradu za predstavu u celini ’’ Mačak u čizmama ’’. 2009. godine je nagrađena plaketom ’’Učitelj-plus ’’ od strane Udruženja vojvođanskih učitelja.

Ove  godine proslavlja 17 godina uspešnog rada u ”Svicu”.


 

 

Olja Jakovljev – Profesor srpskog i rusinskog jezika, učitelj

IMG_0520

Olja je diplomirala na Univerzitetu u Novom Sadu sa ocenom 9,28 i stekla zvanje profesora srpskog i rusinskog jezika.

Iza nje je četrnaestogodišnje iskusto u radu sa decom.

Timu “Svitac” se priključuje 2001. godine, gde radi kao učiteljica i profesor srpskog jezika. Takođe je zadužena za pripremu dramskih tekstova za decu. Sa učenicima je osvajala prva mesta na Republičkim takmičenjima iz jezika.

Stručno se usavršavala na sledećim poljima: Inkluzija na delu, Lutkarstvo u nastavi i vannastavnim aktivnostima, pohađala je seminar Novosadske novinarske škole, „Vise od igre“- D. Bojović.


 

 

 Nataša Svrkota – strukovni vaspitač

IMG_0518

Nataša je diplomirala na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i stekla zvanje strukovni vaspitač. 2005. godine pridružuje se našem timu i ubrzo dobija naklonost najmlađih polaznika. Radi kao vaspitač u predškolskoj grupi i kao animator na dečijim rodjendanima.

Odlično govori engleski jezik, i znanje istog primenjuje u radu sa decom.

 

 


 

 

Milena Biberdžić – diplomirani pedagog, stručni saradnik u predškolskoj ustanovi

Milena

Milena je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek pedagogija i stekla zvanje diplomirani pedagog.

Našem timu se pridružuje 2003. godine, gde radi kao saradnik u produženom boravku. Od 2014. godine počela da radi kao pedagog i stručni saradnik u predškolskoj usanovi. Veoma je kretivna  i njen doprinos lutkarskim aktivnostima u ’’ Svicu ’’  ogleda se u velikom broju lutaka.

Pohađala je seminar „Školica roditeljstva“, „Zaštita dece od zlostavljnaj i zanemarivanja“, „Više od igre“-D. Bojović

 

 

 


 

 

Mihaela Vuleković – strukovni vaspitač, saradnik u produženom boravku

Mikica

Mihaela je diplomirala  na Visokoj  školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara Sirmijum u Sremskoj Mitrovici i stekla zvanje Strukovni vaspitač.

Priključuje se „Svicu“ , 2010. godine gde radi kao vaspitač i saradnik u produženom boravku. Uživa u radu sa decom svih uzrasta.

Odlično govori engleski jezik.

 


 

 

Marijana Đerić – negovateljica-vaspitač

00047

Marijana je završila Medicinsku školu u Bjeljini i stekla zvanje negovateljica-vaspitač.

Od 1995. godine radi sa decom  u “City dance studiju” kao koreograf i kostimograf.

U “Svicu” radi od 2011. godine, gde svoje bogato iskustvo i kreativnost pokazuje u radu sa decom kao vaspitač jaslene grupe i kao koreogaf na našim završnim priredbama i dešavanjima.

Mnogobrojne osvojene nagrade rezultat su njenog dugogodišnjeg uspešnog rada. Marijana takođe organizuje kulturna dešavanja pri  crkvi Svete velikomučenice Marine na Paragovu. Odlično govori engleski jezik.


 

 

Ljiljana Arsenijević – diplomirani pedagog, stručni saradnik u osnovnoj školi

Ljilja

Ljiljana je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na katedri za pedagogiju i stiče zvanje diplomiranog pedagoga.

Završila srednju medicinsku školu – pedijatrijski smer u Novom Sadu.

Poseduje sertifikate iz oblasti pedagogije i psihologije , uključujući:  Inkluzija u predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi-međunarodna naučna konferencija; Dramska edukacija za interkulturalno učenje IDEAL-MEDIATE PROJECT; Primena drame u obrazovanju za razvoj inkluzivnosti i tolerancije;  Od dramske radionice do školske predstave-vodič kroz kreativni dramski proces.

U “Svitac” dolazi 2014.. godine gde radi kao stručni saradnik.

Ljilana poseduje položenu obuku za primenu testa tip-1, Društvo psihologa Srbije.

 


 

 

Lidija Babić – strukovni vaspitač

Lidija

Lidija je diplomirala na Visokoj školi strukvnih studija za vaspitače i stekla zvanje Strukovni vaspitač.

Od 2014. godine radi kao strukovni vaspitač u ’’ Svicu ’’ sa grupom dece od 3-5 godina.

Odlično govori engleski  jezik. Amaterski se bavila glumom, te stečeno iskustvo primenjuje u vaspitno-obrazovnom radu sa decom.

 

 


 

Ivana Zetko – diplomirani defektolog

IMG_0514

Ivana je diplomirala na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i stekla zvanje diplomirani defektolog.  Pored studija, završila je obuku na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu za reedukatora psihomotorike.

Godinu dana provela je u Americi na usavršavanju u privatnoj školi gde je radila sa decom kao podrška deci u učenju, sprovodila individualni rad sa decom sa smetnjama u razvoju, kao i van-nastavnim aktivnostima – Cup Stacking.

Ivana poseduje brojne sertifikate iz oblasti psihologije i defektologije: „Vizuelne startegije za razvoj komunikacije i socijalizacije kod dece sa smetnjama iz spektra autizma“; „Podsticanje senzorne integracije kod dece“; „Osnove defektološke i neuropsihološke dijagnostike i rehabilitacije“; „introduction to behavior( ABA ONLINE PROGRAM )“; „NTC“ –sistem učenja.

Od 2014. godine  Ivana je u OŠ i PU ’’ Svitac ’’ stručni saradnik-defektolog, trener sportske veštine brzo slaganje čaša i predavač  engleskog  jezika.


 

Iva Dulić – master filolog-anglista

Iva je završila master studije na odseku za engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Svoje prvo radno iskustvo Iva počinje predavanjem engleskog jezika deci sa smetnjama u razvoju. Uporedo radi kao konsultant za engleski jezik i predaje učenicima iz Kine, Japana i Tajvana.
Iva veruje u lični razvoj i usavršavanje i zato prisustvuje mnogobrojnim seminarima: “Kako biti bolji”, “Trening asertivnosti”, “Budite najbolja verzija sebe”, “TKT essentials”, “Learning How To Learn” i “Razvionica”. 2016. godine završava i TEFL (Teaching English As A Second Language) i dobija licencu za rad nastavnika.
2016. godine, Iva pocinje sa radom u “Svicu” na poziciji nastavnika engleskog jezika.

 

 

 

 

 


 

Veljko Nedović – master profesor srpskog jezika i književnosti

Veljko je zvanje Master profesor srpskog jezika i književnosti stekao 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Našem timu se pridružio 2017. godine i radi kao saradnik u produženom boravku. Govori engleski jezik.

 

 

 

 

 

 


 

Jovan Rajak – veroučitelj 

Jovan je diplomirao na Pravoslavnom Bogoslovskom fakultetu u Minhenu i stekao zvanje  diplomirani teolog. 2014. godine, rukopoložen je za đakona i iste godine počinje da radi u našoj školi kao veroučitelj, gde našim mališanima predaje veronauku.


 

Gordana Pržnica – nastavnik muzičke kulture

IMG_0513

Gordana je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za muzičku umetnost u grupi za klavir, orgulje, čembalo, harfu i gitaru sa ocenomn 9,50 i stekla zvanje diplomirani muzičar-pijanista.  2014. godine postaje deo ’’ Svitac ’’ tima, gde radi kao nastavnik muzičke kulture.

Odlično govori ruski i engleski jezik.

 

 

 


 

Damir Horvatinović – nastavnik matematike

DamirRođen je u Novom Sadu 16.01.1969. Osnovnu školu završio je u Sremskoj Kamenici, a srednju prirodno matematičku Gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu.

Nakon odsluženja  vojnog roka upisao je Elektrotehnički Fakultet u Novom Sadu i nakon završetka istog ostao da radi na njemu kao asistent na katedri za elektroniku. U isto vreme je upisao magistarske studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na katedri za telekomunikacije. Magistarske studije završio je sa prosečnom ocenom 10 sa temom “Verifikacija govornika” i stekao zvanje Magistar tehničkih nauka oblast telekomunikacije obrada govornog signala.

Na Univerzitetu u Beogradu 2013 završio je Informatički fakultet i stekao zvanje diplomirani informatičar.

Od 2011. godine radi u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” prvo kao nastavnik fizike a posle tri godine kao nastavnik matematike.

Ima više objavljenih stučnih radova iz oblasti obrade govornog signala i u domaćim i stranim časopisima i konferencijama.


 

Zoran Cvijić – nastavnik tehničkog obrazovanja i informatike

Zoran_infDiplomirao na Tehničkom fakultetu ” Mihajlo Pupin ” u Zrenjaninu gde je stekao zvanje profesor tehnike i informatike. U prosveti je zaposlen od 2003 godine i u dosadašnjem radu sa učenicima postigao je zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja. Pored zvanja profesora tehnike i informatike, Zoran poseduje i zvanje mašinskog inženjera. Odlično govori engleski jezik. Školske 2015/2016. godine priključuje se kolektivu Svica.

 

 

 

 

 


 

Zorana Horvatinović – nastavnica biologije

Zorana_bioZorana Horvatinović je diplomirala na Bioliškom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje diplomirani molekularni biolog i fiziolog. Autor je više naučnih radova iz oblasti genetike objavljenih u domaćim i stranim stručnim časopisima. Kolektivu Svica pridružila se školske 2015/2016. godine.

 

 

 

 

 

 

 


 

Zoran Horvatov – nastavnik istorije

zoran_istorijaRođen u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu. Zatim upisuje Karlovačku gimnaziju. Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Stručni ispit položio je 1999 godine. Što se tiče radnog iskustva, Zoran je duži niz godina radio na kratkotrajnim zamenama u novosadskim školama, da bi stalno zaposlenje dobio tek 2001. u OŠ ” Jovan Jovanović Zmaj ” u Sremskoj Kamenici.  Zoran je veliki i strastveni učesnik kvizova. Spajajući lepo i korisno osvojio je priličan broj nagrada. Zoran kaže da obožava svoj posao i da ga ne bi menjao ni za koji drugi. Školske 2015/2016. godine priključuje se nastavnom osoblju Svica. Na posao u Privatnoj osnovnoj školi ” Svitac ” , Zoran gleda kao na veliki profesionalni izazov i jedno sasvim novo polje dokazivanja.


 

Rada Šorak – nastavnica geografije

rada_geoNakon završenih osnovnih akademskih studija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, smer-profesor geografije, Rada upisuje master akademske studije koje završava sa ocenom 9,86. Trenutno je na doktorskim studijama, smer-doktor nauka geonauke. Rada je objavila veliki broj stručnih radova. Stručno se usavršavala na univerzitetima u Rumuniji i Mađarskoj.  Predavač je kursa prve pomoći u Crvenom krstu i poseduje završenu obuku za vođenje turističkih grupa. Rada je 2015. godine postala deo nastavničkog tima OŠ ” Svitac ”.

 

 

 

 


 

Sofija Alimpić – profesor francuskog jezika

sofija_franSofija je završila srednju školu ” B. Radičević ” u Sremskim Karlovcima, smer- organizator kulturnih aktivnosti. 1993. godine upisuje Filozofski fakultet u Novom Sadu, Francuski jezik i književnost i posle četiri godine stiče zvanje profesor francuskog jezika i književnosti. Sofija se u više navrata profesionalno usavršavala u Kanu gde je i stekla diplomu za znanje francuskog jezika ” Diplome d` Alliance Française “.  Sonja ima bogato radno iskustvo. Radila je kao predavač u društvu prijatelja Francuske i Jugoslavije, u nekoliko privatnih škola starnih jezika, u novosadskim gimnazijama kao i u OŠ ” Sonja Marinković ” . Perfektno govori engleski jezik, poznaje rad na računaru i svira klavir. 2014. godine svojim znanjem i iskustvom ojačala je kolektiv OŠ ” Svitac ”.

 

 

 


 

Zoran Janković – nastavnik fizičkog vaspitanja

Zoran je rođen u Baču gde je završio osnovnu školu. Srednju školu- Kulturološki smer je završio u Bačkoj Palanci nakon čega upisuje Fakultet Fizičke kulture u Novom Sadu koji sa uspehom završava. 26 godina uspešno se bavi trenerskim poslom u košarci. Zoran isključivo trenira mlađe kategorije, decu od 7 do 19 godina. Radio je i kao rekreator na letnjim kampovima i u školama u prirodi na Letenci, Zlatiboru, Zlataru i Tari. Na rekreativnoj nastavi je sa izuzetnim uspehom sprovodio poseban program “ Brain gym “ sa decom predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Organizator je mnogih sportskih takmičenja u gradu na nivou osnovnih i srednjih škola. Školske 2015/2016. godine postaje član kolektiva Svica.


 

Nevena Pustinjaković – učiteljica

nevena_uciteljNakon završene gimnazije ” Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima, upisuje Pedagoški fakultet u Somboru, smer razredna nastava. Diplomirala 2009. godine.
Nevena se služi engleskim i ruskim jezikom. Školske 2015/16. godine počinje da radi u OŠ ” Svitac ”.

 

 

 

 

 


 

Jelena Mulić Sivulka – diplomirani psiholog

JelenaS

Jelena je završila Osnovne studije psihologije na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu.

Nakon Osnovnih studija , uspešno je završila Postdiplomske studije na odseku za kliničku psihologiju, na katedri Filozofskog fakulteta , kao i Postdiplomske studije na Teološkom fakultetu, iz oblasti Hrišćanskog savetovanja.

Poseduje razne sertifikate iz oblasti psihologije, uključujući:
Sertifikat  TA psihoterapeuta,; Internacionalnog Neurofidbek terapeuta, (Tampa, Florida-Amerika);Emocianalne logike, (Cluje Rumunija)
Osnivač  je i direktor NVO  “Hanina Nada”, Gde pruža podršku porodicama u krizi i osobama sa invaliditetom.

2014. godine pridružuje se našem timu “Svitac”, gde radi kao psiholog.

 

 


 

Ljuba Danilović – kuvar

Ljuba

Ljuba  već 11 godina vodi kuhinju  u OŠ i PU ’’ Svitac ’’i trudi se da našim mališanima obezbedi zdrav i ukusan obrok.

 

 

 

 

 

 


 

Nataša Nikolić Lukovska – knjigovođa

NatasaL

Nataša je diplomirani pravnik i računovođa.

Iza nje je dugogodišnje radno iskustvo u državnom i privatnom sektoru u oblasti pravnih, finansijskih i računovodstvenih poslova, bankarstvu i osiguranju.

Osnivač je i direktor  Doo “Pravno-knjigovodstveni, konsalting centar” u Novom Sadu.

Pridružuje se “Svicu” gde radi na administrativnim poslovima.

 

 

 

 


 

Pedja Carević – IT saradnik

Peđa je 2014. godine završio Master studije na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu u oblasti elektrotehnike i računarstva.

U „Svicu“ radi kao spoljni saradnik na IT poslovima.


 

Igor Carević – tehnička podrška

Igor je završio Osnovne studije na Univerzitetu u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka, gde trenutno završava  Master studije. Radi  kao tehnička podrška u OŠ i PU ” Svitac ”

2 May | Comments Off on NAŠ TIM